fbpx

Free Happy Parent

De Balans Cursus

Balans, Rust & Harmonie

Voor gevoelige of sensitieve mama's & papa's

Ben jij een gevoelige mama of papa?


 • Heb je het gevoel dat je snel gevoelens van anderen opzuigt als een sponsje?
 • Vind je het lastig om je staande te houden in een drukke of stressvolle omgeving?
  Of bijvoorbeeld als je kind een emotionele bui heeft?
 • Kun je soms moeilijk bij jezelf blijven? 
 • Word je snel meegenomen door gevoelens, sfeer of sterke meningen van iemand anders?
 • Zorg je goed voor anderen en geef je makkelijk je energie weg, maar vergeet je jezelf nog wel eens?
 • Heb je de neiging om iedereen te willen 'pleasen'?
 • Maak je jezelf klein of trek je je vaak terug?
  Bijvoorbeeld om dat iets 'te veel' is of om een conflict te vermijden?
 • Vergeet je je eigen grenzen & behoeftes tot het punt komt dat je - zonder dat het je het wil - geïrriteerd en boos reageert?
 • Of heb je de ervaring dat mensen überhaupt alleen naar je lijken te luisteren als je boos wordt of je stem verheft?

Herken je jezelf in een aantal uitspraken? 

Je bent niet alleen :-)

Als je een aantal van deze uitspraken herkent dan ben je hoogstwaarschijnlijk een gevoelige ouder.


Het goede nieuws is dat je niet alleen bent. Regelmatig krijg ik mailtje van ouders die zelf ook gevoelig of sensitief zijn.


Dat ben ik zelf ook. Ik noem mezelf vaak een 'super sensitivo.' En ik kon er totaaaal niet mee omgaan.
Alle bovenstaande uitspraken golden voor mij, en ik zou er zo nog 20 punten bij kunnen schrijven :-)


Mijn persoonlijke ruimte, mijn energie, mijn systeem... was een perfect voorbeeld van wat ik 'een fluffy wolkje' noem:

Ik was snel moe, snel overprikkeld. Vaak afgeleid of overspoeld van drukte of van emotionele buien. Ik nam altijd gevoelens over van anderen. Ik was erg conflict vermijdend. Kon slecht mijn grenzen voelen en aangeven. En als ik ze aangaf luisterde niemand… dat soort dingen.

Ik dacht dat dat bij gevoelig zijn hoorde!


Dat het gewoon een soort handicap was.

Op het hoogtepunt (dieptepunt) ging ik op een zaterdag 30 minuten de stad in en was ik daarna zo moe dat ik eerst een dutje moest doen. Daarna moest ik dan de 5 nieuwe abonnementen en goede doelen weer afzeggen die straatverkopers mij aangepraat hadden en waar ik geen 'nee' tegen durfde te zeggen… (geen grapje)


En ik probeerde ALLES om er iets aan te doen.


Tot ik er achter kwam dat alle yoga, meditatie, biologisch eten en dure supplementen en poeders in de wereld, geen fluit uitmaken als je je onbewuste gewoontes en patroontjes niet veranderd. 


Ik bedoel het voelt heerlijk. Het zijn ook absoluut gezonde gewoontes. Ik doe nog steeds graag yoga en ik vind biologische groente en fruit echt lekkerder.


Maar, als ik helemaal zen ben van een meditatie en daarna de supermarkt in loop - en me dan terugtrek van alle prikkels en drukte bijvoorbeeld…
Of mijn kind is overstuur en ik daar dan gelijk bij de ‘in bubbel duik’... 
dan is dat zen gevoel heel snel weer weg.

En loop je net zo hard vol met gevoelens van anderen.
En voel je je net zo snel moe, overvraagd, overprikkeld, etc.
Misschien herken je dat...

 

In theorie is het eigenlijk heel logisch...


In de praktijk zijn het gewoontes en patronen die je waarschijnlijk al ergens in je kindertijd opgepikt hebt en waar je je meestal niet eens bewust van bent.


Ik was dat in ieder geval niet. Er ging een wereld voor me open toen ik dat ontdekte.

Lang verhaal kort… Mijn leven veranderde toen ik ontdekte dat niet mijn gevoeligheid maar ik zelf de oorzaak was van al die uitdagingen in mijn leven.


Of beter gezegd: Hoe ik zelf onbewust met mijn energie omging - mijn ‘fluffy wolkje’ zoals ik het noem.


Dat als ik bij mezelf kan blijven, een sterke verbinding met mezelf voel, me niet klein maak of me verlies in anderen, dat het niet uitmaakt of het druk is om mee heen. Of mijn kind een emotionele bui heeft. Of wat dan ook…

“Alles veranderd wanneer je niet langer de ‘energie’ van je omgeving opzuigt, maar je eigen energie begint uit te stralen”

Dat heeft ook een sterk effect op je kind. Gevoelige kinderen pikken ongeveer alles van je op.


Als je je terugtrekt dan gaan ze vaak aan je trekken.
Als je bij ze in de bubbel springt dan reageren ze vaak met weerstand en niet meewerken. 
Kleine voorbeeldjes.


Jarenlang heb ik ouders daar mee geholpen en er workshops en cursussen in gegeven. 

"Ik merk hoe helend het voor mij en de kids is als ik mijn energie terughaal! Ik doe dit nu wel 30 keer op een dag. Nooit gerealiseerd hoeveel energie ik daar verlies en dat daar het gevoel van versplinterd vandaan komt. Zelfs op zaterdag bij Ikea konden we onze rust behouden :D Ik merk echt verschil in huis!"

Hallo, ik ben

Leony

Sinds 2014 werk ik met gevoelige, hoogsensitieve en nieuwetijdskinderen en hun ouders over de hele wereld.


Ik help ouders hun kind - en zichzelf - nog beter te begrijpen en laat zien hoe je gevoeligheid in balans kunt brengen.


Ik ben een super-sensitivo. Op het hoogtepunt kon ik amper nog de deur uit zonder gelijk uitgeput te raken - erg onpraktisch. Dat ik zo goed geworden ben in anderen met sensitiviteit helpen komt alleen maar omdat ik er zelf zo ontzettend slecht in was. Ik heb er jaaaren over gedaan om te begrijpen hoe het allemaal werkt. En alles wat niet werkt heb ik uitgebreid geprobeerd :-)

"Zo.. halverwege module 2 en ik kan niets anders zeggen dan: 'Wat een waardevolle cursus'. Het filmpje over het fluffy wolkje riep zoveel herkenning op.. een gevoel van ontroering zelfs, alsof bepaalde stukjes eindelijk op zijn plek vallen.. En dan de oefeningen.. Wauw.. Ik merk dat het steeds beter lukt om ook bij drukte om me heen bij mezelf te komen, te aarden, te centeren en te verbinden."

Veel voorkomende onhandige patroontjes


Als je last hebt van die ‘uitdagingen van gevoeligheid’ dan heb je onhandige gewoontes en patroontjes. Óók als je het niet bewust doorhebt.

Dit zijn een aantal veel voorkomende voorbeelden:


‘Bubbel springen’
Als iemand, bijvoorbeeld je kind een emotionele reactie heeft, dan heb je de neiging om ‘er bij in te springen’ en dan gelijk hetzelfde te gaan voelen. Je neemt het gevoel over. Of je wilt het ‘fixen.’ En vaak raak je jezelf, de connectie met jezelf daar dan makkelijk bij kwijt. Of je voelt wat iedereen om je heen voelt

Hoe zou het zijn...
Als je in je eigen bubbel kunt blijven, dicht bij jezelf en je eigen gevoel? Dan kun je nog steeds voelen wat anderen voelen. Maar zonder het over te nemen. Zonder jezelf erin te verliezen. Zonder dat het bij jou blijft hangen. Je kunt nog steeds compassie hebben, en helpen als je wilt, maar het gaat niet ten koste van jezelf.


Geen duidelijke definities of grenzen:
Dat je soms moeilijk voelt waar de grens is tussen jou en de ander. Je kunt dan bijvoorbeeld moeilijk je eigen grenzen voelen (of aangeven). Of je weet niet zo goed wat jij zelf nou precies wilt of nodig hebt. Je kunt gevoelens van anderen snel overnemen.  Of je voelt je bijvoorbeeld snel verantwoordelijk voor het gevoel van anderen en wil graag iedereen blij maken. Je kunt bijvoorbeeld iemand zijn die goed voor anderen zorgt, maar je zelf vaak vergeet.

Hoe zou het zijn...
Als je duidelijke definities en grenzen hebt? Dan weet je en voel je: wie jij bent, wat je wil, wat je nodig hebt en wat wel of niet acceptabel is voor jou. En dan kun je die grenzen rustig en duidelijk aangeven. Als jij zelf je grenzen duidelijk voelt, voelen anderen die ook, en hoef je niet meer te schreeuwen om gehoord te worden. Of achteraf te denken: "Oh, eigenlijk was dat een grens waar iemand overheen ging, maar ik had het even niet door"


Geen duidelijke vulling:
Als je je ‘bubbel’ niet vult met je eigen energie, dan stroomt die vol met die van anderen. Je kunt de neiging hebben om je terug te trekken. Om je klein te maken. Om niet je eigen ruimte in te nemen. Confrontaties proberen te vermijden of mensen over je heen laten lopen. Omdat jij je ruimte niet zelf inneemt, doen anderen dat. Dan loop je vol met gevoelens van anderen, neem je snel de mening van iemand anders over of voel je je verward, moe of overprikkeld.

Hoe zou het zijn...
Als je dicht bij jezelf kunt blijven en je je eigen energie kunt uitstralen? In plaats van gevoelens uit je omgeving overnemen, of je klein maken. Dan blijf je je eigen rust voelen én uitstralen. Ook als het onrustig is of bijvoorbeeld je kind een emotionele bui heeft.

Gelukkig kun je onhandige patroontjes gewoon veranderen :-)

"Als eerste wil ik even zeggen: "Wauw, wat een prachtige cursus en wat ben ik blij dat ik er voor gekozen heb om er aan mee te doen" Zoveel herkenning en daarbij de mooie meditaties die ook heel goed voelen. Dat ervaar ik allemaal als heel fijn. Veel dingen die je beschrijft herken ik en door je heldere verhaal valt voor mij nu ook het één en ander op z’n plek."

Free Happy Parents

De Balans Cursus voor gevoelige & sensitieve ouders

Praktische 'energie-tools' die je onbewuste patronen transformeren.

Zodat je dicht bij jezelf kunt zijn én blijven 

wat er om je heen ook gebeurd.

Om gevoelige mama's en papa's te helpen deze onhandige patroontjes te veranderen heb ik de Balans Cursus ontwikkeld. 


Zodat je:

... bij jezelf kunt blijven - ook als het druk is of je kind een emotionele bui heeft
... gevoelens van anderen niet meer automatisch opzuigt en overneemt
... je sterk en rustig voelt van binnen, en dat gevoel uit kunt stralen
... duidelijk voelt wie jij bent, wat jij voelt, wat jij nodig hebt en waar jouw grenzen liggen

... die grenzen rustig en duidelijk aan kunt geven en anderen ze ook horen / voelen
... je niet meer zo snel moe, overprikkeld of overvraagd hoeft te voelen


In deze online cursus leer je de 3 stappen om je energie in balans te brengen.
Met krachtige en effectieve tools die je helpen je onbewuste patroontjes echt te transformeren.

Deze 7 modules krijg je:

 1. Introductie
  Begin te herkennen hoe je onbewuste patroontjes je leven beïnvloeden. Hoe ze werken en welk effect ze hebben op jou, op anderen en ook op het gedrag en de reacties van je kind
 2. Stap 1 - Terug in je bubbel 
  Terugkomen bij jezelf en ontdekken hoe je bij jezelf kunt blijven in contact met anderen
 3. Stap 2 - Stevig in je bubbel
  Je rustig en sterk voelen in je eigen bubbel en je 'energie bij jezelf houden'
 4. Stap 3 - Je bubbel vullen met jezelf
  Je eigen ruimte innemen en je eigen energie beginnen uit te stralen in plaats van energie van anderen opzuigen.
 5. Omgaan met lastige situaties & mensen 1
  Krachtige tools die je kunt gebruiken in uitdagende situaties deel 1
 6.  Omgaan met lastige situaties & mensen 2
  Krachtige tools die je kunt gebruiken in uitdagende situaties deel 2
 7.  Bonus
  Video's met extra uitleg over de 3 stappen. Over de energie-wereld van kinderen. Wat je kunt verwachten. Vragen & antwoorden. Laatste tips. En een extra uitgebreide tool.


Door de cursus heen begin je langzaam oude patroontjes te veranderen en maak je langzaam van je 'fluffy wolkje' een stevige eigen bubbel waarin je makkelijk bij jezelf kunt blijven.
In verbinding met anderen - maar zonder jezelf erin te verliezen.

In de cursus krijg je gedurende 30 dagen in totaal 7 modules. Als je elke dag even een energie-tool doet dan ga je in die 30 dagen al echt een verschil merken.


Deze cursus is géén magische trucje...

Dit is geen 'quick-fix' die in een paar weken al je problemen oplost. 
Hoewel voor mij dit materiaal wél magisch is.

Toen ik midden in mijn over-gevoeligheid zat had ik niet durven dromen dat ik me ooit zo in balans en rustig en dicht bij mezelf zou voelen als dat ik me nu voel... Dat kon ik me niet eens voorstellen.

Voor mij is dat wel magisch :-)
Maar, dat gebeurde niet van de ene op de andere dag.


Wat we doen in deze cursus is het begin. Een heel sterk begin met de belangrijkste patroontjes en energie-tools die je nodig hebt om je energie in balans te brengen. Om van je 'fluffy wolkje' een stevige eigen bubbel te maken.

Ik merkte al wel heel snel een duidelijk verschil - ik voelde me al snel beter, minder moe, kon makkelijker de deur uit.. Ik merkte dat mensen anders op me gingen reageren… 


En van ouders in de cursus kreeg ik ook al snel mailtjes van de veranderingen die ook zij begonnen te merken in zichzelf en zelfs bij hun kinderen en in de rest van hun leven. 

Maar, zo’n fluffy wolkje, die onbewuste patroontjes die je bijna je hele leven al hebt en vaak niet eens doorhebt... Dat heeft gewoon even jouw tijd en aandacht nodig. 


Dat hoeft niet 24 uur per dag :-)
Met de juiste inzichten en tools, kom je met 10 minuten per dag al een heel eind. 


Deze cursus helpt je oude en onhandige patroontjes te transformeren zodat je blijvend in balans kunt zijn.

Uiteindelijk worden je nieuwe patroontjes ook weer een gewoonte.
Waar je na een tijdje niet meer bij na hoeft te denken of voor hoeft te oefenen. 

In alle eerlijkheid gebruik ik tegenwoordig de tools die ik je ga leren in de cursus zelf bijna nooit meer. Het is zo'n gewoonte geworden en ik kan nu zo goed bij mezelf blijven in alle situaties dat ik er eigenlijk nooit meer zo bewust mee bezig ben. Het gaat vanzelf.

En áls ik nog wel eens iets oppik van iemand anders dan merk ik dat gelijk. Je gaat heel duidelijk het verschil voelen tussen wat van jou is en van anderen. Dus als dat nog wel een keer gebeurd dan merk ik dat, adem een keer bewust en laat het weer los.

Je hoeft dus niet bang te zijn dat je dagelijks energie-tools moet blijven doen om in balans te zijn :-)


Het is een vaardigheid die je aanleert. Een beetje zoals fietsen... Als je het net leert is het lastig, frustrerend soms... Je hebt geen balans... Je valt om, moet weer opstaan...


Maar als je het eenmaal doorhebt dan wordt het langzaam een onbewuste gewoonte. Je lichaam weet precies hoe het in balans moet blijven op een fiets. Dat gaat automatisch. Misschien moet je soms even extra opletten als het erg druk op de weg is of glad bijvoorbeeld, maar meestal denk je er totaal niet meer bij na.


Op dezelfde manier kun je de vaardigheid leren om je energie in balans te brengen en bij jezelf te blijven.

Het is nu investeren in jezelf
en daar de rest van je leven profijt van hebben

Wat anderen zeggen

"

“Het verschil in gedrag is echt bijzonder! Ik voel me zelf veel rustiger en merk het aan de kinderen ook. Ik moet er nog wel vaak om denken om mijn energie terug te halen en soms vergeet ik het nog. De jongste luistert opeens vaker en uit zich nu ook veel meer. Echt bedankt ik ben er nog steeds heel blij mee!”


"

"Ik ben superblij mee te doen aan de cursus. Ik merk ook echt dat ik sneller bij mezelf kan komen en daardoor rust kan vinden die ook doorstraalt naar mn kind 🙂 Dank voor je mooie cursus!"


"

"Er gebeurd zoveel! Door jouw meditaties en oefeningen gaat het echt VET hard. Ik voel steeds meer liefde en rust. Heel erg bijzonder allemaal. Nogmaals veel dank voor je heldere rustige uitleg... het is een thuiskomen als ik jouw stem hoor iedere keer weer en ben gelijk rustig en dicht bij mezelf."


Praktische details

Deze cursus is online. Met uitleg-video's en audio oefeningen
Je krijgt inloggegevens voor de cursusomgeving en vindt daar alle video's en energie-tools. Omdat de cursus online is kun je hem helemaal in je eigen tempo doen en waar en wanneer het jou uitkomt.

Je krijgt in totaal 7 modules in 30 dagen.
Gedurende 30 dagen krijg je in totaal 7 modules. Je leert eerst de 3 basis stappen om je energie in balans te brengen. En dan extra inzichten en tools voor lastige situaties en triggers.

Je houdt levenslang toegang tot de cursus
Je kunt dus beginnen wanneer je wil, zolang er over doen als je wil, en altijd later weer even iets terug kijken. Daarnaast kun je alle audio tools uit de cursus eenvoudig downloaden. Zodat je ze kunt luisteren waar en wanneer je maar wilt. Ook offline. 

“Ik pas trouwens inderdaad de een en andere oefening van je in mijn dagelijks leven toe. En het helpt! - met name het energie loslaten van anderen en het terughalen van eigen energie. Ik ben duidelijk minder moe en kan nu zelfs naar een indoor playground met de kids ( ging vroeger niet..)

Ik heb het idee dat ik mijn leven weer een stuk terug heb.”

Doe je ook mee?

Als je je nu aanmeldt voor de cursus kun je gelijk beginnen!
De eerste 2 modules staan al voor je klaar. Na een aantal dagen ontvang je steeds een nieuwe module met een nieuwe video en energie-tool. 


De prijs voor de volledige cursus is € 98,-


Deze week kun je gebruik maken van de aanbieding met 23% korting


Als jij dicht bij jezelf wilt leren zijn én blijven. Als jij meer rust, balans en harmonie wilt in jezelf als gevoelige mama of papa, dan is deze cursus iets voor jou.


Klik hieronder op de gele knop om mee te doen met De Balans Cursus.

€98,-  €75,-

(eenmalige betaling)

Betaal je liever in 2 maandelijkse termijnen van €37,50?
=> Klik Hier

Meer ervaringen van andere ouders

"

"Ik ben super enthousiast over de cursus! Ik vond het heel erg inspirerend en mooi! Voor mij is jouw informatie echt een missing link in al het persoonlijk werk wat ik al gedaan heb. Ben er zó blij mee!"


"

"Hier gaat het nu echt een stuk beter, vind eindelijk mezelf en mijn plek en dat geeft rust."


"

“Met mijn zoontje gaat het ook goed. Hij zit lekkerder in zijn vel. Hij kan nog steeds heel heftig reageren, maar ik heb nu veel meer rust. Ik zit daardoor minder in zijn energie en het drama vloeit duidelijker sneller weg.”


"

"Ik wil je bedanken voor je inspirerende en inzichtgevende cursus en je openhartigheid! Ik vond het super leuk en ben benieuwd hoe het zal zijn om al de energy tools toe te passen. Ik denk dat het precies is wat ik nu nodig heb in mijn eigen (spirituele) groei en in relatie tot mijn zoontje."


"

"De module van de bubbel en het fluffy wolkje zijn voor mij ook heel herkenbaar. Veel dingen van het wolkje herken ik en door je heldere verhaal valt voor mij nu ook het 1 en ander op zn plek. 

En het grote verschil voor mij, ten opzichte van het wolkje, is dan vooral dat de gemoedstoestand / mening van een ander niet bij mij blijft hangen, maar dat die er gewoon mag zijn, naast mijn eigen zijn. Als ik de bubbel ervaar, voel ik mij ook helemaal in mijn zachte kracht staan. En dat is bijzonder fijn! 😊"


"

"Bedankt voor de fantastische cursus. Ik kan het iedereen echt aanraden. Ik vond het heel bijzonder en leerzaam. En ook echt toepasbaar!"

"Ik merk ook dat ik veel van je inzichten nu weer door mag geven en gespiegeld krijg in mijn eigen praktijk. Heel mooi en leerzaam"


€98,-  €75,-

(eenmalige betaling)

Betaal je liever in 2 maandelijkse termijnen van €37,50?
==>> Klik Hier

© 2021, FreeHappyKids    Algemene Voorwaarden &  Privacy policy     Contact